تفاوت سینی کابل و نردبان کابل

تفاوت سینی کابل و نردبان کابل زمانی مورد توجه قرار می‌گیرد که قرار است چیدن سیم و کابل‌ها در ساختمان و پروژه‌های بزرگ به بهترین صورت انجام شود. سینی کابل و نردبان کابل هر دو بخش اساسی از طراحی را تشکیل می‌دهند و بر نظم دهی و اجرای اصولی سیم کشی موثر هستند. در ساختمان‌های تجاری، مراکز بزرگ تفریحی و فروشگاه‌ها از هر دو ابزار استفاده می‌شود و مسیردهی سیم درون آن‌ها به زیبایی تمام انجام می‌شود. در مواقعی که صحبت از تفاوت سینی کابل و نردبان کابل به میان می‌آید، باید با ویژگی‌های هر کدام آشنا شوید. در غیر این صورت نمی‌توانید تصمیم بگیرید کدام یک برای پروژه مناسب‌تر است. مجموعه برق یاسین یکی از تولیدکننده‌های معتبر است که در زمینه فروش و ارائه انواع سینی کابل فعالیت دارد. محصولات این مجموعه کاملاً تضمین شده‌اند و باکیفیت عالی تولید می‌شوند.

تفاوت سینی کابل و نردیان کابل - برق یاسین

سینی کابل چیست؟

برای درک بهتر فرق سینی کابل با نردبان بهتر است به معرفی هر کدام بپردازیم. سینی کابل از لعاب گالوانیزه یا پی وی سی ساخته می‌شود و جایگاه مناسبی برای انتقال کابل‌های کنترل، فرمان و… ارائه می‌دهد. این محصول موجب چینش زیبای کابل‌ها می‌شود و ظاهر آن‌ها را مرتب‌سازی می‌کند. همچنین تنها سیم‌ها و کابل‌هایی درون آن می‌توانند قرار گیرند که با عبور جریان الکتریسیته گرمای زیادی تولید نمی‌کنند. طراحی سینی کابل‌ها به گونه‌ای است که از کابل‌های برق عایق شده پشتیبانی می‌کند و توانایی توزیع برق و ایجاد ارتباطات را دارد. ابعاد این محصول با حداکثر عرض یک متر و حداکثر طول ۲ الی ۳ متر طراحی می‌شود. اجزا مختلف آن نیز شامل زانویی، چهار راهی، سه راهی، ردیوسر، رایزر و جوینت است.

سینی کابل - برق یاسین

نردبان کابل (لدر کابل) چیست؟

یکی دیگر از تجهیزات پرکاربرد برای نظم دهی کابل‌ها، نردبان کابل است. ساختار این ابزار به گونه‌ای است که از دو ریل جانبی تشکیل شده است. این دو ریل از واحدهای عرضی، پله‌ها یا رینگ‌های مختلف به یکدیگر وصل می‌شوند. معمولاً از این ابزار در مسافت‌های طولانی استفاده می‌شود و برای پروژه‌های مختلف انتخاب مناسبی است. زیرا پشتیبانی آن از کابل حرف اول را می‌زند و با قابلیت‌های مختلف قابل طراحی است.
لدر کابل برای پروژه‌هایی که در محیط‌های دارای رطوبت زیاد پیاده‌سازی می‌شود، بهترین پیشنهاد است. زیرا از متریال‌های مستحکم مانند فولاد گالوانیزه، فایبرگلاس و آلومینیوم فشار قوی و گالوانیزه عمقی داغ ساخته می‌شود. از آنجا که در برابر سختی‌ها و شرایط دشوار مقاومت بالایی دارد، شرایط لازم برای پیشرفت پروژه را فراهم می‌سازد. همچنین به خوبی می‌تواند حجم زیادی از کابل را توزیع کند و سطح ایمنی را ارتقا بخشد.

بیشتر بخوانید:  کابل آلومینیومی زمینی

نردبان کابل(لدر کابل)

انواع اتصالات سینی کابل

سینی کابل همراه با پایه‌های نگهدارنده و اتصالات مختلف تولید می‌شود:

💠 پایه نگهدارنده سینی کابل دیواری T شکل

این اتصال برای مواقعی است که سیم کشی و کابل کشی از روی دیواری انجام می‌شود. برای این که سینی کابل روی دیوار قرار گیرد، استفاده از ساپورت‌های متصل به دیوار ضروری است. این پایه‌های نگهدارنده از یک سوی با پیچ و مهره به دیوار وصل می‌شود و از سمت دیگر سینی روی آن قرار می‌گیرد.

💠 پایه نگهدارنده سینی کابل U شکل با آویز راد

برای این که کابل کشی و سیم کشی‌های ساختمان از دیوار فاصله مناسبی داشته باشند، از پایه‌های نگهدارنده U شکل استفاده می‌شود. برای نصب این اتصال، ابتدا پیچ در ابعاد دلخواه برش می‌خورد و به کمک انکر بولت به سقف وصل می‌شود. سپس از راه واشر و مهره پایه نگهدارنده نصب شده و سینی کابل روی آن قرار می‌گیرد. دقت داشته باشید این پایه توانایی تحمل وزن‌های بالا را ندارد و بیشتر برای کابل‌های کوچک و سیم مناسب است.

💠 پایه نگهدارنده سینی کابل U شکل با آویز پروفیل

اگر سیم و کابل‌های داخل سینی کابل در مقطع بزرگ انتخاب شوند، از پروفیل‌های فولادی و پایه‌های مناسب برای نصب ساپورت‌های سقفی استفاده می‌کنند. این پایه‌ها نسبت به پیچ‌های متر توانایی تحمل وزن بیشتری را دارند و ابعاد و ضخامت آویزهای پروفیلی براساس وزن کابل و سیم‌ها قابل انتخاب است.

💠 پایه نگهدارنده سینی کابل L شکل

این پایه به دو صورت دیواری و سقفی تولید می‌شود و از بخش‌های مختلف طراحی شده است. ابتدا ورقی برای نصب پروفایل عمودی تعبیه شده است و قطعه‌ای دیگر برای قرارگیری سینی کابل روی آن استفاده می‌شود. به دلیل استفاده از پروفیل آهن در ساخت این پایه‌ها، از آن‌ها به عنوان نگهدارنده مقاوم یاد می‌کنند که توانایی وزن زیادی را دارند.

بیشتر بخوانید:  جریان مجاز کابل

💠 پایه نگهارنده سینی کابل چند طبقه ای

اگر تعداد سیم و کابل‌ها زیاد باشد و امکان استفاده از سینی کابل با پهنای بالا وجود نداشته باشد، سینی‌ها به حالت چند طبقه‌ای اجرا می‌شوند. پایه نگهدارند سینی‌های چند طبقه با قابلیت تحمل بالا طراحی شده‌اند و براساس وزن کابل و سازه انتخاب می‌شوند.

💠 پایه نگهدارنده سینی کابل زمینی

سینی کابل‌های زمینی برای تاسیسات مختلف ساختمان و سوله‌های کارگاهی کاربرد دارد. در این سیستم‌ها هم مسیر سقفی و هم مسیر دیواری مشاهده می‌شود که برای نگهداری از سینی کابل‌های زمینی به پایه نگهدارنده نیاز است. این نگهدارنده از ورود آب به داخل سینی جلوگیری می‌کنند و در بخش زیرین سینی قرار دارند. بدین شکل، فاصله‌ای بین سینی کابل و زمین ایجاد می‌شود.

اتصالات سینی کابل

اتصالات و رابط نردبان کابل

اتصالات نردبان در اندازه‌های مختلف حدود ۳ یا ۶ متری طراحی شده است. پیچ‌ها لازم برای نصب براساس ارتفاع ریل نردبان انتخاب می‌شود و برای اتصال انشعابات دیگر در طول نردبان کابل، اتصالات مختلفی قابل اجرا است. این اتصالات از جنس فولاد و آلومینیوم ساخته می‌شود و با ویژگی‌های اتصال شونده همراه هستند. برای اجرای اتصالات با هدف تغییر مسیر و جهت از صفحات اسپلیت استفاده می‌شود که این ابزار کار را بسیار راحت می‌کند.

اتصالات نردبان کابل

چرا و چه زمانی باید سینی کابل را انتخاب کنیم؟

اجرای سینی کابل نیازمند رعایت برخی اصول و قواعد است. در واقع امکان استفاده از آن در هر شرایط و زمانی امکان‌پذیر نخواهد بود و نیازمند ارزیابی و بررسی‌های دقیق است. ابتدا باید تعداد کابل و ابعاد آن‌ها بررسی شود. در مواقعی که تعداد کابل در یک مسیر مشخص بالا و قطر آن‌ها در یک اندازه متوسط انتخاب شده است، استفاده از سینی کابل مناسب ضرورت دارد. اما در صورت محدود یا تکی بودن تعداد کابل‌ها، لوله برق گزینه مناسب‌تری است. گاهی اوقات سایز کابل‌ها بسیار بزرگ است و سینی کابل توانایی تحمل وزن آن را ندارد. در این شرایط، نردبان کابل پیشنهاد می‌شود.

چرا و چه زمانی نردبان کابل را انتخاب کنیم؟

نردبان کابل مناسب کابل‌های سنگین است و بیشتر برای محیط‌های باز انتخاب می‌شود. از آنجا که این ابزار از گالوانیزه گرم طراحی شده، برای کابل‌های زرهی سنگین انتخابی ایده آلی است. این دسته از کابل‌ها قابلیت انتقال انرژی از واحدهای ترانسفورماتور به ساختمان‌ها را دارد و به کمک نردبان کابل، می‌تواند برای مسافت‌های طولانی اجرا شود.
معمولاً نردبان کابل مسافت‌های زیاد تا حدود ۶ متر را ساپورت می‌کند. به دلیل سنگین بودن، برای هر ۳ متر یک پشتیبان در نظر گرفته می‌شود. در حالی که سینی‌های کابل و سبد هر ۱.۲ الی ۱.۵ متر نیازمند پشتیبانی هستند.
نردبان کابل‌ها به کم پیچ نردبان، پیچ مینی کوچ با مهره به محل مورد نظر تثبیت می‌شوند.

نکات مهم خرید سینی کابل و نردبان کابل

🔹 براساس محل نصب و شرایط آب و هوایی باید جنس سینی و نردبان را انتخاب کنید. زیرا هر کدام از متریال‌ها مناسب شرایط خاص هستند.
🔹 در خرید سینی و نردبان کابل، انتخاب عرض سینی مسئله بسیار مهمی است و باید با توجه به تعداد کابل‌ها، چیدمان کابل‌ها و سطح مقطع آن‌ها انتخاب شود.
🔹 همچنین چیدمان کابل، تعداد، سطح مقطع و آرایش کابل‌ها روی انتخاب ارتفاع یا عمق سینی کابل موثر است.
🔹 حتماً به تعداد خم‌ها در سینی توجه کنید و در صورت افزایش تعداد خم در سینی، مقاومت و استحکام آن ارتقا می‌یابد.
🔹 از دیگر نکات مهم در خرید سینی و نردبان می‌توان به نوع پانچ و تعداد آن‌ها اشاره کرد. براساس ولتاژ و آمپراژ کابل‌های انتقال دهنده داخل سینی کابل، تعداد و نوع پانچ‌ها مشخص می‌شود.

سخن پایانی

باتوجه‌به تفاوت سینی کابل و نردبان کابل، تجربه خرید بهتری را پیش رو دارید. هر دو جز تجهیزات بسیار مهم و پرکاربرد در سیستم‌های برق‌رسانی است که براساس شرایط و تعداد کابل‌ها یکی از آن‌ها انتخاب می‌شود. تنها نیاز است برای خرید آن‌ها به کیفیت تولیدات توجه داشته باشید و در نظر گرفتن استانداردهای لازم جهت ارائه سینی و نردبان کابل بسیار اهمیت دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *